Tilannepäivitystä rakennustyömaalta

Vuoden 2010 aikana rakennusprojekti eteni suunnitelmien mukaan ilman minkäänlaisia yllätyksiä tai hankaluuksia. Kiitos projektijohdon ja talkooväen sitkeyden katto ja ulkoseinät saatiin eristetyksi, sekä lattiavalu suoritettua ennen talven tuloa, joten talven 2010-2011 aikana saatiin keskittyä kirjaimellisesti sisähommiin.

Työvaiheiden siirryttyä sisätiloihin ei talvesta ja lumesta, eikä sääoloista yleensäkään, ole ollut riesaa talkooväelle. Poikkeuksena tietysti piipun muuraus, joka niin tiilenkantajien kuin muurarinkin mielestä olisi ehkä ollut miellyttävänpää syysillan viileydessä kuin tammikuun lumessa ja kylmyydessä.

Ulkoseinien ja kattorakenteiden valmistuttua voitiin myös aloittaa väliseinien rakentaminen ja sähkötyöt. Sähkötöiden suuruudesta kertoo jotain se, että rakennuksiin vedetty kaapeleiden kokonaismäärä on yhteensä lähes 4km. Samaan aikaan aloitettiin myös toinen, hieman näkyvämpi työvaihe, eli leivinuuni/takan muuraus. Laastia työhön kului n.4500kg, ja tiiliä n.2000kpl. Työvaiheena takan muuraus kesti yli 3 viikkoa. Oma työnsä on vielä keittiö-, sauna-, wc- ja varastotilojen rakentamisessa. Näissäkin tiloissa yksityiskohtiin on pyritti kiinnittämään huomiota, pitäen mielessä toimivuuden kokonaisuuden kannalta.

On huomattava, että talkoopäivät ja työt eivät suinkaan ole olleet valmiin rakenteen tekemistä, tai lopullisen pinnan viimeistelyä. Suurin osa talkootyöstä on työkalujen ja rakennusmateriaalien siirtelyä paikasta toiseen, tellinkien purkamista ja kasaamista, rakennusjätteen raivaamista, ja olosuhteiden muokkaamista sopivaksi seuraavia työvaiheita varten. Myös rakennustarvikkeiden ja työkalujen hankkimisessa työmaalle on ollut aikaa ja energiaa vievä merkityksensä. Hyvin pieni osa työstä on sitä valmiiksi tekemistä, joka ulkopuolisen silmään loppujen lopuksi näkyy.

Tasainen aherrus läpi talven on tuonut hankkeen siihen tilaan, että kevään korvilla on päästy jo suunnittelemaan sisustuksellisia yksityiskohtia. Sisäseinien levytys on loppusuoralla, ja kun sähkötyöt sen sallivat, voidaan aloittaa seinäpaneeleiden kiinnitys. Seinäpaneeleiden saaminen asennusvalmiiksi on myös ollut oma pieni projektinsa. 1500m paneelia, niiden kantaminen sisälle, petsaus ja taapelointi kuivumista varten on vaatinut yhden jos toisenkin talkootunnin.

Keväälle 2011 riittää siis edelleen tekemistä. Seinä- ja laipiopaneeleiden kiinnitys, kattohirsien hionta, lattiapinnoitteen teko esimerkkeinä mainittuna. Talkoot jatkuvat juhlapyhiä lukuun ottamatta pitkin kevättä. Tervetuloa mukaan!

ETUSIVU
YHTEYSTIEDOT
KYLÄYHDISTYS
KYLÄTALOPROJEKTI
TAPAHTUMAT
YHDISTYKSET
HISTORIA
KARTAT
LINKIT
KUVAGALLERIA
Porkkalan kyläyhdistys ry
Porkkalan kyläyhdistys ry